Vinkkejä ja linkkejä Disneyland Pariisi (Ranska)

(päivitetty 27.4.2018)

 

*****************************************************************************

Disneylandin puisto ja Walt Disney Studiot ovat avoinna ympäri vuoden joka päivä klo 10.00-18.00/19.00/23.00. Tarkat aukioloajat kannattaa tarkistaa Disneylandin sivustolta: 

http://www.disneylandparis.com/en/calendars/park-hours/ 

Osa laitteista voi olla suljettuina ja remontissa (myös kesäkaudella).

Täältä voi katsoa laitteiden aukiolot/tilanteet: http://international-holidays.disneylandparis.com/eep.html.

******************************************************************************

Disneyn hotelleihin pääsee suoraan shuttle bussilla Pariisin lentokentiltä (Charles De Gaulle ja Orly). Lisätietoja: http://magicalshuttle.co.uk/

******************************************************************************

Pariisin Disneylandiin pääsee kätevästi noin 35-40 minuutissa Pariisin keskustasta RER-junalla. RER-juna A (punainen) Pariisin keskustasta/keskustaan maksaa aikuiselta 6,90 euroa ja lapselta (4-10v) 3,45 euroa (kesä 2015). RER-junan A (punainen) päätepysäkki on Disneylandin puisto (Parc Disneyland, Marne-la-Vallee).

RER-asemalta on noin 300-400 metrin kävely Disneylandin puiston sisäänkäynnille. Walt Disney Studios -sisäänkäynti sijaitsee noin 200-300 metriä Disneylandin sisäänkäynnistä eteenpäin (=RER-asemalta poispäin).

******************************************************************************

Pääsyliput Pariisin Disneylandiin voi ostaa (ja tulostaa) jo ennen matkaa internetistä. Näin välttää jonotuksen Disneylandin puiston lippujonossa, ja voi mennä suoraan nettilippujen kanssa portille. Disneylandin porteilla on ensin laukkujen turvatarkastus, ja senjälkeen sisäänpääsyportit.

Hiljaisimpina päivinä on voimassa edullisempi MINI-hintainen pääsylippu (ei voimassa mm. heinäkuussa). Pääsyliput voi ostaa joko YHTEEN puistoon tai MOLEMPIIN puistoihin (Disneyland + Walt Disney Studios) 1,2,3 tai 4 päiväksi.

Lisätietoja lipuista ja hinnoista: 

https://www.booktickets.disneylandparis.com/tnsa64/live/shop/8en/MAININTENCD/pluto/index.php?vld=1&ecmp=n&affid=SECUTIX&tduid=32454335543R

Tiettyinä ajanjaksoina on tarjoushintoja sisäänpääsylipuista. Tarjouslippua ei voi perua/muuttaa, eikä sitä voi ostaa sisäänpääsyn lipunmyyntitiskeiltä (osto vain netin kautta). Lisätietoja hinnoista, hintakausista ja tarjouksista:

http://international-holidays.disneylandparis.com/offers/#

******************************************************************************

Disneylandin laitteisiin, joissa on FP -merkki, voi hakea ilmaisen Fastpass -lipun. Fastpass -lipulla pääsee lipussa merkittyyn kellonaikaan nopeampaa jonoa pitkin ko. laitteeseen. Nämä Fastpass -merkityt laitteet ovat usein myös suosituimpia. Fastpass-lippuja saa laitteiden sisäänkäyntien läheisyydessä olevista automaateista. Automaatissa skannataan varsinaisen pääsylipun viivakoodi, ja senjälkeen FP-lippu tulostuu. Kuhunkin laitteeseen on mahdollista saada vain yksi FP-lippu per henkilö. 

Jos on voimassa oleva Fastpass -lippu, niin siihen on merkitty kellonaika, jolloin voi hakea seuraavan FP-lipun seuraavaan laitteeseen.

Lisätietoja: http://www.disneylandparis.com/en/guest-services/fast-pass/

Esimerkkinä suosittuun Big Thunder Mountain -kaivosjunaan oli iltapäivällä 50 minuutin jonot, mutta aamupäivällä hankitulla FP-lipulla jonotus oli vain 5 minuuttia.

******************************************************************************

Jos haluaa majoittua Disneylandin tuntumassa eikä Pariisin keskustassa, niin erinomainen paikka sijainniltaan on Val d'Europe. Val d'Europen majoitussuosituksena mm. Residhome -huoneistohotelli, josta on 50 metrin matka RER-junan asemalle, josta Disneylandin puisto on yhden pysäkin päässä ja Pariisin keskusta noin 35-40 minuutin junamatkan päässä. Residhome -huoneistohotellissa on erinomainen buffet -aamiainen ja huoneistohotellista noin 400-500 metrin päässä on suuri ostoskeskus kauppoineen ja ravintoloineen. Ostoskeskuksessa on mm. Auchan -tavaratalo, jossa on myynnissä ruokaa, vaatteita yms.yms. Lisätietoja: http://www.residhome.com/ ja http://www.club-onlyou.com/Val-d-Europe.

******************************************************************************

Matkanaika ei vastaa ulkopuolisten www-sivujen sisällöstä eikä linkkien toimivuudesta.